A megolvasztott viaszhoz adagoljuk, először csak keveset, míg a kívánt színmélységet elérjük.
Adagolása:
Teljes színezésre: 0,1-0,2%
Mártáshoz: 0,2-0,4%
A gyertyaviaszt a következő módon olvasszuk fel: tegyük egy konzervdobozba vagy tűzálló edénybe és helyezzük egy vízzel teli fazékba, majd forraljuk fel a vizet.
A viasz olvadáspontja kb. 58-60 °C. Közvetlenül melegítve tűzveszélyes, kigyulladhat!!!
Az olvadt viaszt színezhetjük és illatosíthatjuk. Termékeink közöt találhatók gyertya színezékek és illatok is.
A kanócot kössük egy hurkapálcára vagy hústű közepére, a pálcát fektessük keresztbe a forma nyílásán, a kanóc másik végét húzzuk keresztül a forma másik végén lévő nyíláson. először cseppentsünk egy-két csepp viaszt a kanócnál lévő nyíláshoz és várjuk meg, amíg megszilárdul, különben esetleg kifolyhat a viasz a kanóc mellett. A megolvadt viaszt önthetjük cserépbe, kagylóba, üvegedénybe, saját készítésű formába vagy speciális gyertyaöntőformába.